Στέλιος Πέτσας: «Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας στο Μαλεβίζι και στη Σητεία»

Στέλιος Πέτσας: «Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας στο Μαλεβίζι και στη Σητεία»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, υπέγραψε σήμερα την απόφαση χρηματοδότησης του Δήμου Μαλεβιζίου του Ν. Ηρακλείου και του Δήμου Σητείας του Ν. Λασιθίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ, με συνολικό ποσό ύψους οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (800.000 €).

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας στο Μαλεβίζι και στη Σητεία.

Όπως δεσμευθήκαμε την Κυριακή κατά την επιτόπια σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στις περιοχές αυτές, οι οποίες επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, υπεγράφη σήμερα η υπουργική απόφαση για την χρηματοδότηση του Δήμου Μαλεβιζίου και του Δήμου Σητείας, με400.000 ευρώ για κάθε Δήμο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πρώτες ανάγκες τους για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε η θεομηνία του Σαββάτου.

Και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της κρατικής αγωγής, μέχρι να επουλωθούν όλες οι πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία».

Αναλυτικά:

Αποφασίζουμε:
Τη χρηματοδότηση του Δήμου Μαλεβιζίου του Ν. Ηρακλείου και του Δήμου Σητείας του Ν. Λασιθίου στο πλαίσιο της Πράξης [Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας»], με Κωδικό ΟΠΣ 5168277 στο «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών 2021-2025 και με συνολικό ποσό ύψους οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (800.000,00 €), σε βάρος των πιστώσεων του έργου με ενάριθμο 2022ΝΑ25500000 ως ακολούθως:

pinakasypes

Η υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών θα διενεργηθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στα στοιχεία 11 και 16 του προοιμίου της παρούσας απόφασης. Η χρηματοδότηση των ανωτέρω ποσών θα γίνει απολογιστικά σύμφωνα με τη πρόοδο των έργων και με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο ΥΠ.ΕΣ, όπως ειδικότερα ορίζεται στην αριθ. 10/7207/7.3.2017 εγκύκλιό μας.

 

#ΣΤΕΛΙΟΣ_ΠΕΤΣΑΣ #ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ #ΚΡΗΤΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/WxJmNfC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη