Ο Δήμος Αθηναίων τίμησε την Ηρωίδα «Λέλα Καραγιάννη»

Ο Δήμος Αθηναίων τίμησε την Ηρωίδα «Λέλα Καραγιάννη»

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στην προτομή της Ηρωίδος, Λέλας Καραγιάννη.

Την Κυριακή 16/10,  Δήμος Αθηναίων τίμησε υπο την αιγίδα του, την Ηρωίδα  της εθνικής αντίστασης κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της Γερ­μανικής Κατοχής στην Ελλάδα, Λέλα Καραγιάννη. Η Λέλα Καραγιάννη εκτελέστηκε από τα στρατεύματα κατοχής τον Σεπτέμβρη του 1944 για την αντιστασιακή της δράση.

Η Ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης, έχει αναγνωριστεί και τιμάται ως η πλέον καταξιωμένη και παρασημοφορημένη ηρωίδα της εθνικής αντίστασης εδώ και 40 χρόνια. Κατά τη διαδικασία της μνημόνευσης, καταθέτονται στεφάνια στο μνημείο της.

Συμμετείχαν από το δήμο Αθηναίων η κ. Σοφία Βούλτεψη, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, εκπρόσωποι του ΓΕΕΘΑ, η μπάντα του δήμου και πολλοί άλλοι.  Ανάμεσά τους ήταν η εγγονή και εκπρόσωπος του μόνου επίσημου φορέα της Λέλας Καραγιάννη, συνονόματη κ. Λέλα Καραγιάννη.

 

Αρχείο εικόνας WhatsApp 2022 10 17 στις 17.01.58

 

#ΕΘΝΙΚΗ_ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ #ΔΗΜΟΣ_ΑΘΗΝΑΙΩΝ #ΛΕΛΑ_ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/qVUatZG
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη