Συνεχίζονται οι κρατικές δολοφονίες στο Ιράν: 16χρονη ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου γιατί αρνήθηκε να τραγουδήσει ύμνο για το καθεστώς

Φωτογραφία Αρχείου

Ένα μήνα μετά τη δολοφονία της νεαρής Ιρανής Μαχσά Αμινί από την αστυνομία των ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά την χιτζάμπ της, γυναίκες εξακολουθούν να διαδηλώνουν θυσιάζοντας συχνά τη ζωή τους.

Δεν έχουν τέλος οι κρατικές δολοφονίες στο Ιράν σε μια προσπάθεια του θεοκρατικού καθεστώτος να καταστείλει τις δυναμικές διαμαρτυρίες που ξέσπασαν έπειτα από τη δολοφονίας μιας 22χρονης που δεν φόρεσε «σωστά» την χιτζάμπ της. 

Σύμφωνα με ιρανική ΜΚΟ, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 215, συμπεριλαμβανομένων 27 ανηλίκων.

Μεταξύ των τελευταίων θυμάτων είναι και η Άσρα Παναχί, μια 16χρονη μόλις μαθήτρια που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου όταν μετά την έφοδο μελών των δυνάμεων ασφαλείας στο Λύκειο Σαχέντ της πόλης Αρνταμπίλ στις 13 Οκτωβρίου, ζήτησαν από μαθήτριες να τραγουδήσουν έναν ύμνο υπέρ του ανώτατου ηγέτη, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Όπως ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram συμβούλιο Ιρανών εκπαιδευτικών, η ανήλικη κοπέλα πέθανε στο νοσοκομείο μια μέρα μετά τον ξυλοδαρμό της από τις δυνάμεις ασφαλείας, αφού αρνήθηκε να τραγουδήσει το Salam Farmandeha, ένα είδος ύμνου της λατρείας του καθεστώτος.

Τόσο η Παναχί όσο και πολλές συμμαθήτριές αρνήθηκαν να υπακούσουν και επέλεξαν να τραγουδήσουν «κατά των διακρίσεων και της ανισότητας που προωθεί η κυβέρνηση», γεγονός που ξεσήκωσε την οργή των μελών των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι άρχισαν να τις χτυπούν. Άλλα κορίτσια συνελήφθησαν και άλλα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η νέα κρατική δολοφονία έχει αναζοπυρώσει το κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα, ενώ τα σχολεία θηλέων σε όλη τη χώρα έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού εκατοντάδες μαθήτριες κατάφεραν να κάνουν viral τα βίντεο στα οποία φαίνονται να «πετάνε» τις χιτζαμπ τους σε ένδειξη τιμής προς την Αμινί.

Έκτοτε, οι ιρανικές αρχές έχουν εξαπολύσει βίαιες επιδρομές σε πολλά σχολεία.

#ΙΡΑΝ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ_ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ #ΓΥΝΑΙΚΕΣ #ΕΞΕΓΕΡΣΗ #ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/yOYA0Jx
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη