Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις 2022 στις Σχολές Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής, Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Θετικών επιστημών, και στις Στρατιωτικές, ενώ μικρές αυξομειώσεις αναμένονται στις επιστήμες Υγείας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας, οι βαθμολογίες των Πανελληνίων θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των ειδικών μαθημάτων και θα ακολουθήσει η ανάρτηση των στατιστικών των βαθμολογιών. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι Πανελλήνιες εξετάσεις ξεκίνησαν πιο αργά, στις 14 Ιουνίου (φέτος στις 3/6) και ολοκληρώθηκαν στις 22/6 για τα ΓΕΛ και στις 28/6 για τα ΕΠΑΛ.
Σε ό,τι αφορά τις Βάσεις 2022, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας, θα ανακοινωθούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου (πέρυσι ανακοινώθηκαν στις 27 Αυγούστου).
Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ οι επιδόσεις των μαθητών αναμένονται χαμηλότερες αν λάβει κανείς υπόψιν οτι η εξεταστέα ύλη ήταν μεγαλύτερη σε ποσοστό πάνω από 30% στα περισσότερα μαθήματα.
Έτσι αναμένεται σημαντική πτώση των βάσεων, μεγαλύτερη στο 4ο επιστημονικό πεδίο ενώ ακολουθεί πτωτική πορεία το 1ο επιστημονικό πεδίο της θεωρητικής δηλαδή κατεύθυνσης, όσο και το δεύτερο επιστημονικό πεδίο των θετικών επιστημών.
Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, στις επιστήμες υγείας δηλαδή αναμένεται να σημειωθούν μικρέ αυξομειώσεις ενώ στις περισσότερες στρατιωτικές σχολές αναμένεται να είναι εμφανής η πτώση με μεγαλύτερη στις σχολές της Αστυνομίας.
Αξιοσημείωτο είναι οτι για παράδειγμα η Νομική Αθήνας θεωρεί και τα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα ισοδύναμα με συντελεστή 25%για το καθένα ενώ η Νομική Θεσσαλονίκης δίνει 30% στα Αρχαία, 30% στη Νεοελληνική Γλώσσα και από 20% στην Ιστορία και στα Λατινικά.
Η ελάχιστη βάση εισαγωγής θα είναι σαφώς μικρότερη από την αντίστοιχη περσινή γιατί προκύπτει από το μέσο όρο των επιδόσεων όλων των υποψηφίων κάθε πεδίου.
Πέρσι η ΕΒΕ κάτω από την οποία δεν μπορούσε κανείς να εισαχθεί ήταν 8,94 για τις Ανθρωπιστικές, 9,58 για τις Θετικές και Τεχνολογικές , 9,70 για τις σχολές Υγείας και ζωής και 8,27 για τις οικονομικές σχολές.
Πάντως και φέτος ο συνολικός αριθμός που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν σε καμία σχολή αναμένεται να είναι πάνω από 30%.
1ο επιστημονικό Πεδίο
Η αναμενόμενη πτώση των βάσεων οφείλεται στα δύσκολα θέματα των αρχαίων ενώ και οι βαθμολογίες στα Λατινικά θα είναι φέτος χαμηλότερες σε σχέση με αυτές που θα έδινε ενδεχομένως το μάθημα της κοινωνιολογίας το οποίο αντικατέστησαν.
2ο επιστημονικό Πεδίο
Τα μαθηματικά σε αυτό το πεδίο θα είναι ο μοχλός που θα συμπιέσει τις βάσεις ενώ τα θέματα στα άλλα μαθήματα θα είναι στο ίδιο περίπου επίπεδο με την περσινή χρονιά, διαβαθμισμένης δυσκολίας και δεν αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλες αναταράξεις.
Η φυσική που κάθε χρόνο είναι το μάθημα που φοβούνται οι μαθητές, φέτος οι επιδόσεις δεν αναμένεται να διαφέρουν από τις περσινές.
3ο επιστημονικό πεδίο
Οι υποψήφιοι εδώ δεν συνάντησαν εκπλήξεις και τα θέματα ΄ήταν περίπου ισοδύναμα με τα περσινά θέματα. Ίσως να δυσκολεύτηκαν λίγο στη Βιολογία αλλά οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα ενώ σε αυτό το πεδίο παραδοσιακά συγκεντρώνονται οι αριστούχοι με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
4ο επιστημονικό πεδίο
Στο πεδίο αυτό ανήκουν οι οικονομικές σχολές και οι σχολές πληροφορικής και τα μαθηματικά προσανατολισμού στέρησαν όπως όλα δείχνουν το χαμόγελο των υποψηφίων με τις αρχές οικονομικής θεωρίας που παραδοσιακά έχουν καλές επιδόσεις οι μαθητές να εξισορροπούν την κατάσταση
from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/23oKTC0
via IFTTT