Γνωστά έγιναν τα θέματα των πανελληνίων 2022 λίγο μετά τις 10 το πρωί από το υπουργείο Παιδείας.
Μπήκε τέλος στην αγωνία των μαθητών και των γονιών τους καθώς λίγο μετά τις 10 πμ ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας. Το Dnews σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Μεθοδικό σας μεταφέρουν τις σωστές απαντήσεις για όλα τα θέματα πανελληνίων που έπεσαν σήμερα.
Δείτε τις σωστές απαντήσεις στα Αρχαία όπως τις μεταφέρουν οι έμπειροι εκπαιδευτικοί του Μεθοδικού, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν και οι απαντήσεις σε Μαθηματικά και Βιολογία.
Φέτος στα Αρχαία 2022 έπεσε κείμενο του Αριστοτέλη και συγκεκριμένα Αριστοτέλης "Πολιτικά" και Επίκτητος "Διατριβαί".
Το παράλληλο κείμενο από τον Παπανούτσο (''Νόμος και Αρετή'') ασχολείται με την έννοια της προαίρεσης την οποία πρέπει να τη συγκρίνουν με την αντίστοιχη άποψη του Επίκτητου χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο ερμηνευτικό σχόλιο από τον φάκελο υλικού.
Σύμφωνα με το Μεθοδικό «Τα φετινά θέματα στα Αρχαία ελληνικά είναι σαφή ως προς τη διατύπωση και χαρακτηρίζονται ως μέτριας δυσκολίας όπως και πέρυσι. Το διδαγμένο κείμενο προέρχεται από δύο διαφορετικές ενότητες της ύλης και συγκεκριμένα
από το έργο του Αριστοτέλη, Πολιτικά, και από τις Διατριβές του Επικτήτου. Το απόσπασμα του Αριστοτέλη αναφέρεται στη διαφορά «φωνής» και «λόγου» και στο φυσικό προορισμό του ανθρώπου να ζει στην πολιτική κοινωνία, λόγω της ικανότητάς του στον λόγο. Το απόσπασμα από το έργο του Επικτήτου αναφέρεται στον κυρίαρχο λόγο της προαιρέσεως και στον σκοπό του πολίτη την εποχή του κοσμοπολιτισμού το 2ο αιώνα μ.Χ. Η πρώτη ερμηνευτική απαιτούσε κατανόηση της σημασίας του ρόλου της φύσης στο Αριστοτελικό φιλοσοφικό σύστημα, καθώς και του «λόγου» ως ειδοποιού διαφοράς του ανθρώπου από τα ζώα και απόδειξης ότι ο άνθρωπος είναι πολιτικό ον. Η δεύτερη ερμηνευτική απαιτούσε την κατανόηση της σημασίας
του ρόλου του ανθρώπου την εποχή του Επικτήτου, καθώς και γνώση συγκεκριμένων γλωσσικών επιλογών. Το παράλληλο κείμενο προέρχεται από τον «Νόμο και Αρετή» του Ευάγγελου Παπανούτσου και απαιτεί συγκριτική θεώρηση για την προαίρεση, όπως την πραγματεύεται ο Επίκτητος στο κείμενο αναφοράς.
Το αδίδακτο κείμενο προέρχεται από τον Θουκυδίδη και το έργο του Ιστορία. Η μετάφραση είναι μέτριας δυσκολίας. Οι ερωτήσεις του συντακτικού περιορίστηκαν σε αναγνώριση λέξεων, όρων και σε μετατροπή ευθέους λόγου σε πλάγιο με απαρεμφατική σύνταξη.
from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/I8KoQg4
via IFTTT