Mega deal για τον Mr. ΝΙΚΑΣ, αγοράζει δύο νέες εταιρείες και μεγαλώνει το μερίδιό του στην αγορά

Mega deal για τον Mr. ΝΙΚΑΣ, αγοράζει δύο νέες εταιρείες και μεγαλώνει το μερίδιό του στην αγορά

Σε δύο ακόμα εταιρείες τροφίμων εισέρχεται ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος -της ΝΙΚΑΣ-. Ο επιχειρηματίας ετοιμάζεται να μπει στην Εδεσμα και στην Κρέμελ. Πού δραστηριοποιούνται οι εταιρίες, ο επιχειρηματίας θέλει να συνδυάσει παραδοσιακές γεύσεις από τη μία και τις μοντέρνες τάσεις στη διατροφή από την άλλη.

Τις παραδοσιακές γεύσεις από τη μία και τις μοντέρνες τάσεις στη διατροφή θα επιχειρήσει να «συγκεράσει» το επόμενο διάστημα ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, καθώς ετοιμάζεται να εισέλθει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της «Κ», στις εταιρείες Εδεσμα και Κρεμέλ.

Πού δραστηριοποιούνται οι εταιρίες

Η πρώτη, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και μετράει 122 χρόνια ζωής, δραστηριοποιείται στην παραγωγή αλλαντικών, έτοιμων φαγητών, σαλατών και τυροκομικών, ενώ η δεύτερη που ιδρύθηκε το 1990 δραστηριοποιείται στην παραγωγή αλειμμάτων και τυριών, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει έντονα παρουσία εντός και εκτός Ελλάδας στην κατηγορία των φυτικών «τυριών», στα λεγόμενα plant - based προϊόντα, που αποτελεί μία από τις πλέον ανερχόμενες κατηγορίες τροφίμων παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντικείμενο των δύο εταιρειών έχει άμεση σχέση με τη βασική επιχειρηματική δραστηριότητα του Σπύρου Θεοδωρόπουλου αυτή τη στιγμή, την αλλαντοβιομηχανία Νίκας, κάτι που αναμένεται να διαμορφώσει ισχυρές συνέργειες ανάμεσα στις τρεις εταιρείες και να δημιουργήσει έναν όμιλο τροφίμων με ισχυρή παρουσία τόσο στο κανάλι του λιανεμπορίου όσο και σε αυτόν του HORECA (ξενοδοχεία, εστίαση).

Συνέργειες μπορούν να αναπτυχθούν ενδεχομένως και με τη ΜΕΒΓΑΛ στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας εισήλθε το καλοκαίρι ο Σπ. Θεοδωρόπουλος.

Υπενθυμίζεται δε ότι μόλις πριν από μια εβδομάδα ανακοινώθηκε η κατ αρχήν συμφωνία για είσοδο του Θεοδωρόπουλου και του fund EOS Capital Partners στην Ελληνικοί χυμοί A.E.

Η ιστορία της εταιρεία Eδεσμα ξεκινάει στην αυγή του 20 αιώνα του 1990 στην Σμύρνη ως αλλαντοποιείο από τον Δημήτρη Γιανιώτη. Το 1914, πριν δηλαδή από την κατάσταστοφη της Σμύρνης μεταφέρει την έδρα της επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη.

  • Το 1962 κτίριο εργοστάσιο στην περιοχή των Σφαγείων Θεσσαλονίκης, αποκτά τον τίτλο «Διάδοχοι Δημητρίου Γανιώτη» και μετέπειτα μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο «Αλλαντοποιία Τιτάν Α.Ε.».

Τριάντα χρόνια αργότερα, η εταιρεία επενδύει στην ανέγερση του σημερινού εργοστασίου ήταν Χυμοί Α.Ε. στη Βιομηχανική Περιοχή BlΠΕ Σίνδου Θεσσαλονίκης και δημιουργείται η νέα εταιρική Εδεσμα.

  • Το 1991, η Έδεσμα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα παραγωγής έτοιμων σαλατών και φαγητών ιδρύοντας την Αμβροσία ΕΠΕ.
  • Το 1994 ολοκληρώνεται το δεύτερο και νεότερο εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης όπου και στεγάζεται η νέα εταιρεία.
  • Το 1998 ολοκληρώθηκε η πρώτη επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Αμβροσία, ενώ το 2008 ολοκληρώθηκε η τωρινή τους μορφή. Στο τιμόνι και των δύο επιχειρήσεων βρίσκονται τα παιδιά των δύο θυγατέρων του Δημήτρη Γανιώτη, ο Δημήτρης και η Κατερίνα Χατζηγεωργίου και η Εύα και Μαρία Μαυρίδου.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, το 2020 n Εδεσμα είχε κύκλο εργασιών 43,03 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη μετά από φόρους 505.880 ευρώ. Η θυγατρική εταιρεία, η Αμβροσία, είχε τζίρο 11 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 123.779 ευρώ.

Η Κρεμέλ δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων από το 1990 και διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου Κρήτης.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/lNW5ers
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη