Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου - Το ελληνικό περιστατικό: Χρωμάτιζε τα κόπρανα του παιδιού της με πελτέ

Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου - Το ελληνικό περιστατικό: Χρωμάτιζε τα κόπρανα του παιδιού της με πελτέ

Ένα περιστατικό που παραπέμπει στο σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου έλαβε χώρα στην Ελλάδα το 2007

Όπως αναφέρει το MEGA, ένα περιστατικό που προσομοιάζει με περίπτωση συνδρόμου Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου συνέβη στην Ελλάδα το 2007.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν μία μητέρα πήγε το 4χρονο παιδί της στο νοσοκομείο «Παίδων».

Η γυναίκα ισχυρίστηκε στους γιατρούς πως το κορίτσι είχε πρόβλημα υγείας και συγκεκριμένα πως βρήκε αίμα στα κόπρανά της.

Μάλιστα, η μητέρα πήγε και δείγμα των κοπράνων της κόρης της και οι γιατροί υπέβαλλαν το παιδί σε δύο κολονοσκοπήσεις, εξετάσεις και ειδική διατροφή, όμως δεν έβρισκαν τίποτα παθολογικό.

Εν τέλει, το παιδί νοσηλεύτηκε για 43 ημέρες χωρίς αποτέλεσμα.

Εντέλει οι γιατροί αντιλήφθηκαν πως η μητέρα χρωμάτιζε τα κόπρανα του παιδιού με ντοματοπελτέ.

Η γυναίκα εξετάστηκε από ψυχολόγο και μαζί με το παιδί της έμειναν 10 ημέρες στο νοσοκομείο.

Δεν της ασκήθηκε ποινική δίωξη, ούτε της αφαιρέθηκε η επιμέλεια, καθώς μπορεί μεν να παραποίησε τις εξετάσεις, αλλά δεν έκανε κακό στο παιδί της.

Tι είναι το σύνδρομο Μινχάουζεν

Σύμφωνα με το news4health, είναι σπάνια συμπεριφορική διαταραχή και επηρεάζει πιο συχνά τους φροντιστές και κυρίως τη μητέρα. Το σύνδρομο Μινχάουζεν είναι μια πλασματική διαταραχή, μια ψυχική διαταραχή επί της ουσίας κατά την οποία ένα άτομα επανειλημμένως και εσκεμμένα δρα σαν να έχει μια ψυχική διαταραχή ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι πραγματικά άρρωστος.

Το σύνδρομο αυτό θεωρείται ψυχική ασθένεια γιατί σχετίζεται με σοβαρές συναισθηματικές δυσκολίες. Το σύνδρομο Μινχάζουζεν δια αντιπροσώπου από την άλλη είναι συμπεριφορική διαταραχή και είναι κάτι διαφορετικό, ακόμα χειρότερο γιατί πέρα από συμπεριφορική διαταραχή αποτελεί επί της ουσίας κακοποίηση και ποινικό αδίκημα.

Η μητέρα συνήθως αναζητά προσοχή ψάχνοντας ιατρική βοήθεια ή υπερβάλλοντας ή δημιουργώντας συμπτώματα στο παιδί που έχει υπό την φροντίδα της. Τη στιγμή που οι γιατροί πασχίζουν να αναγνωρίσουν τι προκαλεί στο παιδί τα συμπτώματα που έχει, οι εσκεμμένες ενέργειες του γονέα ή του φροντιστή μπορούν να χειροτερέψουν τα συμπτώματα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/xJzsH3i
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη