Πάτρα: Οι συμπτώσεις του θανάτου των τριών παιδιών, αγωνία για τις απαντήσεις από το πόρισμα της Τζωρτζίνας

Mega

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα αναφορικά με το θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε λίγα χρόνια, στην Πάτρα.

Όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της μικρής Τζωρτζίνας και ευελπιστούν μέσα από αυτά να βρουν την άκρη και να εντοπίσουν πως πέθαναν τα τρία μικρά παιδιά.

Δυο καρδιολόγοι μιλώντας στο MEGA εκτιμούν ότι οι τελευταίες καταγραφές στον απινιδωτή της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ρίξουν φως στην υπόθεση του θανάτου της, λέγοντας ότι αν είχαν προηγηθεί αρρυθμίες που να δικαιολογούν τον θάνατο, αυτές θα έχουν καταγραφεί. Από την πλευρά της, η οικογένεια ζητάει με ανακοίνωση να προστατευτεί η μνήμη των παιδιών τους.

Να προστατεύσουν την προσωπική τους ζωή, και τη μνήμη των παιδιών τους δια της δικαστικής οδού επιχειρούν οι γονείς των τριών κοριτσιών που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή. Σε μακροσκελή ανακοίνωση αναφέρουν ξανά τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τα τρία παιδιά τους.

«Οι θάνατοι τριών παιδιών μέσα σε διάστημα 2,5 ετών, με διαφορετική ηλικία και χωρίς επιστημονικά να διακρίνεται σαφές αίτιο θανάτου, αδιαμφισβήτητα δεν αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο και ευλόγως δημιουργούνται ερωτηματικά στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοια είδησης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της οικογένειας.

Στο ίδιο κείμενο εξηγούν πως αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην απαγόρευση δημοσίευσης των φωτογραφιών τους, επειδή τα ΜΜΕ δεν σεβάστηκαν την πρώτη δημόσια έκκλησή τους. «Δυστυχώς η δημόσια έκκληση που απευθύναμε για να σταματήσει η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή ανακριβειών δεν εισακούστηκε. Η συνειδητή στάση μας διαπιστώνουμε ότι δίνει την αφορμή να δημιουργηθούν αυθαίρετοι συνειρμοί και γενικά μια περιρρέουσα κατάσταση μυστηρίου σχετικά με το θέμα».

Όπως λένε το πένθος τους δεν τους επιτρέπει να μπουν στην ψυχοφθόρα διαδικασία να απαντούν σε κάθε κακοπροαίρετο άρθρο και κάθε κακόβουλη προσπάθεια ενοχοποίησής τους. Την ίδια στιγμή οι Αρχές κρατούν ανοιχτό τον φάκελο του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζινας, η οποία είχε υποβληθεί σε επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη, ο οποίος μπορεί να δώσει αποκαλυπτικά στοιχεία για τη λειτουργία της καρδιάς της.

Το πόρισμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας αναμένεται να δώσει απαντήσεις, να κλείσει ή να ανοίξει περαιτέρω τον κύκλο των ερευνών, με τις γενετικές εξετάσεις να θεωρούνται απαραίτητες. Οι καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και ιατροδικαστών αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Τελευταίοι από όλους θα κληθούν να καταθέσουν οι γονείς.

Η αστυνομία εξετάζει τις συμπτώσεις που υπάρχουν σε αυτήν την υπόθεση προσπαθώντας να βρουν εξηγήσεις. Όπως ανέφερε οι συμπτώσεις αφορούν στο θάνατο των κοριτσιών αιφνιδίως, τις συνθήκες θανάτου χωρίς την παρουσία γιατρών, καθώς και τις ενδείξεις από τον απινιδωτή.

Μία σύμπτωση ακόμα που εξετάζουν οι αρχές είναι ότι και οι τρεις θάνατοι συνέβησαν Σάββατο ή Κυριακή, όπως και άλλα ιατρικά περιστατικά που συνέβησαν στα κορίτσια. Όπως ανέφερε στο MEGA, τα Σαββατοκύριακα υπάρχει μικρότερη παρουσία ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, με ό,τι σημαίνει αυτό.

Ακόμα υπάρχουν ιατρικά ζητήματα στο οικογενειακό περιβάλλον όπως και νοσηλείες που εξετάζονται. Ένα από αυτά τα σοβαρά ιατρικά ζητήματα συνέβη λίγο πριν αποβιώσει η Ίριδα.

«Η πολιτεία εμπιστεύτηκε την ελληνική αστυνομία, και το ανθρωποκτονιών για να ρίξουμε φως στο χαμό των τριών παιδιών. Κοιτάμε τα πάντα, ερευνούμε τους ιατρικούς φακέλους, τις συνθήκες στο νοσοκομείο. Δεν αποκλείουμε τίποτα, κοιτάμε τα πάντα και τους πάντες. Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός αυτό που συνέβη», σημείωσε μιλώντας στο MEGA ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/7aGhwir
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη