Αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης: Τι ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης: Τι ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Η Βάνα Παπαευαγγέλου έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το πιστοποιητικό νόσησης και τι ισχύει με όσους μολύνθηκαν από τον κορονοϊό για δεύτερη φορά.

Όπως έκανε γνωστό η κα. Παπαευαγγέλου δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό εμβολιασμού σε περίπτωση δεύτερης νόσησης από τον κορονοϊό, ωστόσο θα υπάρχει και μία εξαίρεση. Αυτή θα είναι το ενδεχόμενο κάποιος να νοσήσει εκ νέου, λίγο πριν την 3η-αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Συγκεκριμένα, θα δοθεί πιστοποιητικό νόσησης στην κατηγορία ασθενών που ενώ είχαν ολοκληρώσει τον βασικό τους εμβολιασμό και τη στιγμή που έληγε το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, νόσησαν για δεύτερη φορά εξαιτίας της πανδημίας.

«Κατανοούμε αυτό που έχει συμβεί τώρα σε κάποιους ανθρώπους που έχουν ήδη ολοκληρώσει τον βασικό εμβολιασμό τους, είτε με το μονοδοσικό της J&J είτε με τα άλλα των 2 δόσεων, και νόσησαν την ώρα που πήγε να εκπνεύσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, και, εφόσον είχε προϋπάρξει και προηγούμενη νόσηση, είναι η δεύτερη λοίμωξη», προσέθεσε.

«Σε αυτήν την ειδική ομάδα ασθενών θα χορηγηθεί πιστοποιητικό επαναμόλυνσης. Είναι διοικητικό το ζήτημα», κατέληξε.

Οι εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις δεν θα παίρνουν καθόλου πιστοποιητικό νόσησης, καθώς θα έχουν σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«όποιος έχει κάνει και την τρίτη αναμνηστική δόση, δεν έχει ανάγκη πιστοποιητικού νόσησης καθώς το πιστοποιητικό του εμβολιασμού ισχύει συνεχώς», τόνισε.

Τι ισχύει με τους ανεμβολίαστους

Όπως φαίνεται το πιστοποιητικό νόσησης καταργείται για τους ανεμβολίαστους αν κολλήσουν δεύτερη φορά. κλείνοντας έτσι ένα παράθυρο που τους επέτρεπε μια κάποια κανονικότητα αφού μπορούσαν για τρεις μήνες μετά τη λοίμωξη να συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους χωρίς rapid test

Πού χρησιμεύει η επανέκδοση πιστοποιητικού νόσησης

Σύμφωνα με το νόμο, οι πολίτες 18 ετών και άνω θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική τους δόση στους 7 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους για τα εμβόλια 2 δόσεων και στους 3 μήνες για το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J. Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και δε θα έχουν πρόσβαση σε αρκετές δραστηριότητες.

 Επομένως, το πιστοποιητικό νόσησης μπορεί να αξιοποιηθεί για όσους νόσησαν πριν την 3η δόση και κινδύνευαν να θεωρηθούν ανεμβολίαστοι μετά την παρέλευση του 7μηνου, όπου γίνεται υποχρεωτική η αναμνηστική δόση.

Για παράδειγμα αν νοσήσουν 6 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, τότε μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης και να μην θεωρηθούν ανεμβολίαστοι για ακόμη 3 μήνες. Συνεπώς, μετά τη συμπλήρωση του 9μηνου θα χρειαστεί να κάνουν την αναμνηστική δόση για να μην θεωρηθούν

Η μεγάλη αλλαγή

Εκτός από τις αλλαγές για το πιστοποιητικό νόσησης για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους υπάρχει όπως φαίνεται μια ακόμη αλλαγή καθώς το πιστοποιητικό νόσησης αποκτά και νέο όνομα και πλέον αναφέρεται ως πιστοποιητικό επαναμόλυνσης



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3VUOF21
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη