Στην Ελλάδα ο Ισραηλινός πρόεδρος πριν την επίσκεψη στην Τουρκία

Στην Ελλάδα ο Ισραηλινός πρόεδρος πριν την επίσκεψη στην Τουρκία

Ο Ισαάκ Χέρτζογκ έχει σκοπό να διαβεβαιώσει Αθήνα και Λευκωσία ότι η επαναπροσέγγιση του Ισραήλ με την Τουρκία δεν θα γίνει εις βάρος των στενών δεσμών που υπάρχουν μαζί τους.

 

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ επισκέπτεται αύριο την Αθήνα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφτεί την Κύπρο. Εν συνεχεία θα ταξιδέψει στην Τουρκία όπου θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα Ισραηλινά ΜΜΕ τα ταξίδια αστραπή του Ισραηλινού προέδρου σε Αθήνα και Λευκωσία έχουν σκοπό να διαβεβαιώσουν την Αθήνα και τη Λευκωσία ότι η επαναπροσέγγιση του Ισραήλ με την Τουρκία δεν θα γίνει εις βάρος των στενών δεσμών που έχει αναπτύξει το Ισραήλ μαζί τους τα τελευταία χρόνια.

Η συνάντηση του Χέρτζογκ με τον Ερντογάν θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η Προεδρία είπε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία.

Η επίσκεψη του Χέρτζογκ θα είναι η πρώτη Ισραηλινού ηγέτη εδώ και πάνω από μια δεκαετία, μετά από μια περίοδο εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας. 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/EXMat4o
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη