Τραγωδία αλά Μαρόκο στο Αφγανιστάν: Πέθανε ο 5χρονος Χαϊντάρ που είχε εγκλωβιστεί στο πηγάδι

φωτογραφία αρχείου

Τραγωδία στο Αφγανιστάν όπως προ ημερών και στο Μαρόκο, απεγκλωβίστηκε μετά από 4 ημέρες ο 5χρονος, αλλά δυστυχώς πέθανε λίγο αργότερα.

Δυστυχώς, το 5χρονο αγόρι που είχε εγκλωβιστεί από την Τρίτη σε στεγνό πηγάδι στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν πέθανε, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των Ταλιμπάν.

«Ο Χαϊντάρ, μας άφησε για πάντα», έγραψε στο Twitter ο Ανάς Χακάνι σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών. «Είναι μία ακόμη ημέρα πένθους και πόνου για τη χώρα μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ο Χαϊντάρ δεν είναι πια μαζί μας», ανέφερε στο Twitter ο Αμπντουλάχ Αζάμ γραμματέας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, του Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ.

Οι διασώστες έφτασαν το πρωί της Παρασκευής στο παιδί, που είχε πέσει σε πηγάδι στο χωριό Σοκάκ στην επαρχία Ζάμπουλ.

Όταν έφτασαν οι διασώστες κοντά στο παιδί, ήταν ακόμη ζωντανό, όμως η κατάσταση της υγείας του «δεν ήταν καλή, χρειάστηκε να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες επιτόπου», εξήγησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, Αχμαντουλάχ Ουασίκ.

Το δυστύχημα έχει αρκετές ομοιότητες με την την περίπτωση του 5χρονου Ραγιάν στο Μαρόκο, ο οποίος είχε πέσει σε πηγάδι και βρέθηκε νεκρός, μετά από μια επιχείρηση που διήρκησε πέντε ημέρες για τη διάσωσή του.

Ο παππούς του Χαϊντάρ, ο 50χρονος Χάτζι Αμπντούλ Χάντι, εξήγησε ότι το παιδί έπεσε στην τρύπα του πηγαδιού καθώς προσπαθούσε να «βοηθήσει» τους μεγάλους να ανοίξουν ένα νέο πηγάδι στο χωριό του που μαστίζεται από την ξηρασία.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, το παιδί γλίστρησε στην τρύπα αυτή, βάθους 25 μέτρων, προτού το τραβήξουν με τη βοήθεια ενός σκοινιού σε βάθος 10 μέτρων, όπου και εγκλωβίστηκε.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/XPi50yo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη