Δολοφονία Άλκη: Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο 22χρονος «Ντίνος»

eurokinissi

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, πήρε από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος «Ντίνος», 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο οποίος παραδόθηκε το πρωί της Δευτέρας, στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο 22χρονος οδηγήθηκε, περίπου στις 11:00, στο γραφείο της εισαγγελέως και στη συνέχεια παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένας σουγιάς κι έτσι σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία εναντίον του για παράνομη οπλοκατοχή, υπόθεση για την οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο σουγιάς κατασχέθηκε και απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος των γονιών του 19χρονου Άλκη. Ο ποινικολόγος, όπως δήλωσε, ενημερώθηκε από την 7η ανακρίτρια για τις ανακριτικές πράξεις στις οποίες προέβη ή ζήτησε να γίνουν και ανέφερε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα υπάρξει διαδικασία αναγνώρισης των κατηγορουμένων από την παρέα του Άλκη, τους δύο φίλους του, που τραυματίστηκαν και τους άλλους δύο που πρόλαβαν και ξέφυγαν.

Αυτό αποφασίστηκε να γίνει προκειμένου -σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα, όπως η λήψη DNA- να αποσαφηνιστεί ο βαθμός συμμετοχής καθενός στο έγκλημα. Η διαδικασία αναμένεται να διεξαχθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Η ανακρίτρια, σύμφωνα με τον κ. Κούγια, έχει δρομολογήσει τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των κατηγορουμένων για να διαπιστωθεί με ποιους συνομίλησαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το φονικό, ενώ ο ποινικολόγος θα ζητήσει να ελεγχθούν οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/faIKRXF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη