ΓΕΦΥΡΑ 1 & 2: Υπό επιτήρηση από τις τράπεζες χιλιάδες δανειολήπτες

eurokinissi

Σε καθεστώς επιτήρησης από τις τράπεζες τίθενται το επόμενο διάστημα περίπου 86.000 δανειολήπτες και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία και είχαν υπαχθεί σε ένα από τα δύο κρατικά προγράμματα «ΓΕΦΥΡΑ». 

Τα προγράμματα «ΓΕΦΥΡΑ» επιδότησαν για 12 μήνες δόσεις στεγαστικών, επαγγελματικών και επιχειρηματικών δανείων. Το καθεστώς επιτήρησης μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει για ορισμένους από τους 86.000 δανειολήπτες καθώς το πρόγραμμα επιδότησης των δόσεων των δανείων έχει λήξει. Το ίδιο καθεστώς θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους επιδοτούμενους μόλις λήξει και η νέα τρίμηνη παράταση των προγραμμάτων «ΓΕΦΥΡΑ 1 & 2» που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι επιδοτούμενοι δανειολήπτες είναι υποχρεωμένοι να αρχίσουν να πληρώνουν και πάλι από την τσέπη τους ολόκληρη τη δόση του στεγαστικού ή επιχειρηματικού τους δανείου από 6 έως και 18 μήνες. Στην ουσία τίθενται για λογαριασμό του δημοσίου σε καθεστώς επιτήρησης και συμμόρφωσης από τις τράπεζες βάσει των όρων για την ένταξή τους σε ένα από τα προγράμματα «ΓΕΦΥΡΑ».

Εάν δεν πληρώσουν κανονικά και στο ακέραιο τις δόσεις του δανείου τους για τους ερχόμενους 6-18 μήνες οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν πίσω ολόκληρη την κρατική επιδότηση που έλαβαν για 12 μήνες ,την οποία και θα αποδώσουν στο δημόσιο.

Το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί από το πρόγραμμα "ΓΕΦΥΡΑ 1", μέχρι σήμερα, ανέρχεται στα 248,7 εκατ. ευρώ και αφορά 75.666 δικαιούχους δανειολήπτες(φυσικά πρόσωπα).

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» που αφορά επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες , οι πληρωμές ανήλθαν συνολικά στα 280,9 εκατ. ευρώ και αφορούν 10.533 δικαιούχους.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/mjFBRN9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη