Dnews και Μεθοδικό δίνουν τις απαντήσεις πανελληνίων 2021
Ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 10:00, όπως κάθε ημέρα, τα θέματα σε ιστορία, φυσική και οικονομία για τους μαθητές των γενικών λυκείων ρίχνοντας και επίσημα πλέον αυλαία μετά από μια εβδομάδα εξετάσεων σε μια ομολογουμένως δύσκολη και διαφορετική χρονιά για τις πανελλήνιες 2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Οι μαθητές προσήλθαν στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 08:00 και οι εξετάσεις ξεκίνησαν όπως κάθε ημέρα στις 10:30.
Τα θέματα πανελληνίων 2021 σε ιστορία, φυσική και οικονομία
Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος "ΙΣΤΟΡΙΑ" πατήστε εδώ
Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος "ΦΥΣΙΚΗ" πατήστε εδώ
Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος "ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" πατήστε εδώ
Σε λίγη ώρα θα ακολουθήσουν όλες οι απαντήσεις - λύσεις από την ομάδα των φροντιστηρίων Μεθοδικό καθώς και ο σχολιασμός για το αν τα θέματα ΄ήταν βατά ή απευθύνονταν μόνο σε καλά προετοιμασμένους μαθητές.
Ηρώ Μαρκάκ稨: Βατά τα θέματα στην Οικονομία
Τα θέματα στην Οικονομία είναι βατά και σχετικά αναμενόμενα και οι περισσότεροι προετοιμασμένοι υποψήφιοι δε θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Η θεωρία δεν απαιτεί την αναφορά σε εκτεταμένα χωρία και οι ασκήσεις έχουν αρκετές και χρονοβόρες πράξεις αλλά όχι μεγάλη πολυπλοκότητα. Το τέταρτο θέμα μόνο και συγκεκριμένα το ερώτημα Δ3 είναι απαιτητικό, ώστε να ξεχωρίσουν οι αριστούχοι.
Οι απαντήσεις στο μάθημα της οικονομίας
Σχολιασμός από την Ηρώ Μαρκάκη και το Μεθοδικό για τα θέματα της Ιστορίας
Όπως και στα άλλα μαθήματα τα θέματα στην πρώτη ομάδα είναι βατά αλλά στη δεύτερη υπάρχει κλιμακούμενη δυσκολία και χρειάζεται οι μαθητές να έχουν καλλιεργήσει την ικανότητα ανάλυσης και σύνθεσης για τις Πηγές προκειμένου να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες.
Απαντήσεις Ιστορίας
Στη συνέχεια θα αναρτηθούν και οι λύσεις σε Φυσική
Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τετάρτη, 23 Ιουνίου, συνεχίζουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ με Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές.
Οι πανελλήνιες φέτος χαρακτηρίζονται από μια σειρά αλλαγές που αφορούν την ελάχιστη βάση εισαγωγής, το παράλληλο μηχανογραφικό αλλά και την ενημέρωση των υποψηφίων με sms
Οι φετινές αλλαγές των πανελληνίων
Η κατάθεση δυο μηχανογραφικών, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές, η μείωση σε άλλες, η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS, αποτελούν κάποιες από τις αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας.
Αναλυτικότερα,
Κατάθεση δυο μηχανογραφικών
Δίνεται για πρώτη φορά φέτος, η δυνατότητα για υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτηση σε δημόσιο ΙΕΚ δίνοντας στους μαθητές που δεν θα καταφέρουν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους διεξόδου στην αγορά εργασίας
Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
Το υπουργείο προχώρησε στη θέσπιση συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι συντελεστές ορίστηκαν από το εκάστοτε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή του, βάσει των οποίων προέκυψε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) και οι μαθητές προκειμένου να εισαχθούν στη σχολή που επιθυμούν θα πρέπει να πιάσουν αυτήν την ελάχιστη βάση
Με sms τα αποτελέσματα
Με γραπτό μήνυμα θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι και για τη σχολή / τμήμα επιτυχίας τους. Περί τα μέσα Ιουλίου αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2021 και οι υποψήφιοι φέτος θα ενημερωθούν για τις επιδόσεις τους μέσα από SMS, που θα αποσταλούν στα κινητά τους τηλέφωνα με τις βαθμολογίες, τις οποίες έλαβαν στα εξεταζόμενα μαθήματα.
Πανελλήνιες 2021: Ποιες σχολές αναμένεται να «εκτοξευτούν» και ποιες να πέσουν
Ανατροπές στις πανελλήνιες εξετάσεις, αναμένεται να φέρει η εφαρμογή του νέου συστήματος που δεσμεύει θέσεις σε δημόσια ΙΕΚ, καθώς και η επαναφορά της βάσης εισαγωγής.
Όπως επισημαίνει το Υπουργείο Παιδείας, αύξηση θέσεων σημειώνεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε Τμήματα «με αναμενόμενη αύξηση της απορρόφησης των αποφοίτων τους από την αγορά εργασίας», όπως π.χ. στα Τμήματα Επιστημών Αγωγής στην Πρώιμη και Παιδική Ηλικία, στα Τμήματα Νηπιαγωγών, στα Τμήματα Πληροφορικής, στην Κτηνιατρική.
Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από 7.020 πέρυσι στις 6.283 θέσεις, λόγω συγχωνεύσεων τμημάτων του.
Η Νομική Αθήνας φαίνεται να χάνει 35 περίπου μόρια, ενώ η Ιατρική και το Πολυτεχνείο έχουν τις ίδιες θέσεις.
Απώλεια έχουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα τμήματα Μαθηματικών, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Φυσικοθεραπείας, Φιλοσοφίας και Ιστορίας, με μεταφορά της πλειοψηφίας των θέσεων σε περιφερειακά Ιδρύματα.
Ενισχυμένα εμφανίζονται τα τμήματα Πληροφορικής, τα οποία έχουν προοπτική για το μέλλον.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος, πάνω από 100.000 υποψήφιοι συμμετέχουν στις εξετάσεις και ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.
Το Dnews, θα συνεχίσει δίπλα στους μαθητές μέχρι και την ανακοίνωση των βάσεων και αποτελεσμάτων των πανελληνίων 2021
from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3qfWFi5
via IFTTT