Η προσπάθεια δημιουργίας Μουσείων Εθνικών Δρυμών στην Ελλάδα ξεκίνησε από το Υπουργείο Γεωργίας (Διεύθυνση Δασών) από το 1985. Έτσι, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν συνολικά δέκα μουσεία, δηλαδή όσοι είναι και οι Εθνικοί μας Δρυμοί. Η Διεύθυνση Δασών Φθιώτιδας, αποφασισμένη να υλοποιήσει την απόφαση αυτή της Πολιτείας, άρχισε από τα μέσα του 1985 τις εργασίες δημιουργίας Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Οίτης στους πρόποδες του ομώνυμου όρους και μέσα στο χώρο του εκτροφείου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, σε μια περιοχή προικισμένη με αστείρευτη φυσική γοητεία, που απέχει από τον Εθνικό Δρυμό 20χλμ. περίπου.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Οίτης, εμπλουτισμένο με τη χλωρίδα και την πανίδα της Οίτης, παρέχει πληροφορίες, που έχουν σχέση με τη Γεωλογία, Παλαιοντολογία, Κλιματολογία, Εδαφολογία και Οικολογία της περιοχής του Εθνικού Δρυμού Οίτης.Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και Μουσείο Εκτροφείου Θηραμάτων Ιεράς Μονής Αγάθωνος.
Στόχος του Μουσείου στο σύνολό του είναι να εμπνεύσει στον επισκέπτη τον σεβασμό και την αγάπη για τη φύση και να του εμφυσήσει την ιδέα της αλληλεξάρτησης και της ενότητας όλων των στοιχείων της, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη μιας πιο ολοκληρωμένης και δημιουργικής σχέσης του ανθρώπου με τη φύση γενικότερα.
πηγή: www.lamia.gr
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr
ΘΕΜΑ:
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παρατημένο κ αυτό
ΑπάντησηΔιαγραφή