Όταν ολοκληρώθηκε η μυστική μύηση του Αλεξάνδρου στο νεκρομαντείο του Άμμωνα-Ρα της Σίβας από τον αρχιερέα, βγαίνοντας από το ιερατείο όπως γνωρίζουμε τον ρώτησαν από περιέργεια οι αξιωματικοί του τι συνέβη και τι τον είπαν! Ό Αλέξανδρος ήταν πολύ σκεπτικός και σιωπηλός. Ο αρχιερέας μέσα από τα όργια μιας τελετουργίας του αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της (αιθέριας ελευθερίας) και το αρχείο των Ατλάντων.
Προσέξτε, του αποκαλύπτει που βρίσκετε το μυστικό αρχείο των Ατλάντων στη Μακεδονία. Όταν αναφέρω για το αρχείο των Ατλάντων μιλάω πάντα για την κρυμμένη μυστική Θεϊκή γνώση…
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον Σόλωνα και τον Αλέξανδρο; Η διαφορά είναι ότι ο αρχιερέας απλώς έχει πληροφορήσει τον Σόλωνα για το αρχείο των Ατλάντων, ενώ στον Αλέξανδρο τον αποκαλύπτει που βρίσκετε.
Τι συνέβη πραγματικά στον ιερό ναό του νεκρομαντείου της Σίβας με τον Αλέξανδρο; Ο αρχιερέας και μυσταγωγός αναγνωρίζει και υποδέχεται τον μύστη Αλέξανδρο σαν θεϊκό σπόρο (DNA) όπου του αποκαλύπτει το Θεϊκό μυστικό. Μέχρι την ολοκλήρωση της μύησης πέρασε από διάφορα στάδια όπου ο χρόνος διάρκειας κράτησε εννιά ημέρες. Πριν την μυσταγωγία του Αλεξάνδρου ο αρχιερέας όφειλε πριν τον προετοιμάσει να τον ενημερώσει για την μεγάλη και δύσκολη απόφαση που θέλει να πάρει. Για να γίνουν κάποιες μυστικές Θεϊκές αποκαλύψεις σε μύστες έχουν και τις αντίστοιχες τιμές τους. Πολλές φορές λέμε και εμείς ασυνείδητα χάρη λόγου, (μακάρι να ήξερα και ας πέθαινα) ή (να μάθω την αλήθεια και ας πεθάνω). Έτσι ακριβώς συνέβη και με τον Μ. Αλέξανδρο. Η αποκάλυψη του Θεϊκού μυστικού των Ατλάντων που έγινε από τον αρχιερέα και μυσταγωγό στον Αλέξανδρο, ήξερε ότι έπρεπε να πεθάνει και να πάρει το μυστικό μαζί του. Πάντως μέσα από το πρίσμα του υποκειμενισμού υπάρχει η αλήθεια.
Μόνο όταν ένας μύστης ολοκληρώνεται σε μέγιστο βαθμό πνευματικά τότε αυτός έχει αξιωθεί και παίρνει το τίμημα για το μυστήριο ταξίδι του. Στο σημείο αυτό κάθε θρησκευτικός λαός έχει την δική του θεωρία η αν θέλετε πίστη και ερμηνεία για το συγκεκριμένο λειτουργικό μυστικό. Τέτοιοι μεγάλοι Θεϊκοί μύστες (αναχωρητές) όπως γνωρίζουμε ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος, Ορφέας εσταυρωμένος, Μ. Αλέξανδρος, Ιησούς εσταυρωμένος, Βούδας, Μωάμεθ κ.τ.λ. Όλοι αυτοί κατείχαν την Θεϊκή πνευματική γνώση και ήταν υιοί του Θεού. Ο θρησκευτικός λαός των Αιγυπτίων πίστευε στην μεταθανάτια μετενσάρκωση της ψυχής και θεωρούσαν ότι για να γίνει αυτό έπρεπε το σώμα τους να μείνει ανέπαφο μετά τον θάνατο. Για αυτό το λόγο μουμιοποιούσαν τα σώματα των Φαραώ με μια ιεροτελεστία και τους προετοίμαζαν για την μετενσάρκωση της ψυχής. Δεν είναι τόσο απλό και εύκολο να κατανοηθεί, ώστε να (περάσει) κάποιος σε μια διάσταση (πύλη) της αιωνιότητας και φυσικά με λάθος τρόπο. Οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι οι (πύλες) βρίσκονται στις πυραμιδικές κατασκευές, άλλα όχι σε όλες. Το αρχείο των Ατλάντων βρίσκεται σε μια πυραμιδική κατασκευή στην Μακεδονία και όχι στο Ταΰγετο ή πουθενά αλλού. Το μυστικό αυτό το έψαχναν και το ψάχνουν πολλοί, π.χ. διάφοροι συγγραφείς – ερευνητές, επιστήμονες όπως ο γνωστός Erich Von Daniken, ο Δ. Λιαντίνης κ.α. Για παράδειγμα ο Erich το έψαχνε στη Κρήτη και ο Δ. Λιαντίνης νόμιζε ότι βρήκε το μυστικό στη πυραμίδα του Ταΰγετου. Όλοι τους έχουν την επιθυμία για την πνευματική γνώση και την (αιώνια ζωή) από τους φαραώ μέχρι και σήμερα, αλλά έχουν την ψευδαίσθηση όπου τους προωθεί με λάθος τρόπο.
Ας πάμε πίσω και να συνεχίσω τον μύθο του Μ. Αλεξάνδρου. Έτσι ο μύστης Αλέξανδρος αποφασίζει με τίμημα την ζωή του να μάθει το μυστικό των Ατλάντων και την (μετενσάρκωση) της ψυχής. Σε αυτές τις εννέα ημέρες μυσταγωγίας από τον αρχιερέα του νεκρομαντείου, ο Αλέξανδρος παράλληλα έρχεται σε επικοινωνία με την μητέρα του Ολυμπιάδα. Την βεβαιώνει ότι πήρε την απόφαση και σύντομα θα βρίσκετε κοντά της, για να προετοιμάσει μυστικά τον θάλαμό του (τάφο) κοντά στο αρχείο των Ατλάντων.
Όπως καταλάβατε ο περιβόητος τάφος του Μ. Αλέξανδρου βρίσκετε σε μια βουνοκορφή της Μακεδονίας (δίπλα) στη περιοχή του πυραμιδικού αρχείο των Ατλάντων όπου φυλάγεται από (Κάβειρους) μαύρα όντα. Θα σας αποκαλύψω μερικά στοιχεία ακόμη για το ταφικό μνημείο του Αλεξάνδρου. Πολλοί αρχαιολόγοι θεωρούν και πιστεύουν ότι με τις διάφορες ανασκαφές που έχουν κάνει στην Αίγυπτο βρήκαν και τον τάφο του Αλεξάνδρου. Πρώτον νομίζουν και επιμένουν ότι ο τάφος του βρίσκεται στην Αίγυπτο, όπως θεωρητικά αναφέρεται στην αρχαία γραμματεία από τους ιστορικούς. Δεύτερον και το ποιο ουσιαστικό είναι ότι δεν γνωρίζουν το ταφικό σύμβολο του Μ. Αλεξάνδρου που βρίσκετε στην είσοδο του θαλάμου ώστε να επιβεβαιώνετε το ταφικό μνημείο του. Εδώ έφτασαν σε σημείο οι αρχαιολόγοι σε ορισμένες ανασκαφές που κάνουν στην Αίγυπτο ή στην Ελλάδα ανακαλύπτοντας κάποια αρχαία γραφή, ξαφνικά ανακοινώνουν ότι βρήκαν τον Αλέξανδρο. Άλλοι πάλι βρίσκουν μια λέξη με το όνομα Αλέξανδρος στα αρχαία ή το γράμμα άλφα (Α) και ξεφωνίζουν ότι βρήκαν τον τάφο του. Χρειάζεται λίγη σοβαρότητα, εκτός και αν υπάρχουν πολλοί Αλέξανδροι!
Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης