Ο Άκης Πετρετζίκης εκτός από την μαγειρική «αγαπάει» και το ντελίβερι. Οι αντιδράσεις των ντελιβεράδων όμως όταν αναγνωρίζουν τον γνωστό σεφ είναι ιδιαίτερες.
Γνωρίζουμε πολύ καλά με πόση ένεργεια και αγάπη μαγειρεύει ο γνωστός Άκης Πετρετζίκης που έχει χαρίσει σε πολλούς φοιτητές και μη, «μαμαδίστικες» συνταγές. Μιλώντας στον Alpha, ο σεφ ανέφερε πως συχνά παραγγέλνει απ'έξω.
Όταν λοιπόν φτάνει η παραγγελία στο σπίτι και ανοίγει την πόρτα ο ντελιβεράς, ανέφερε ο Πετρετζίκης, «συχνα με κοιτάει περίεργα». Προφανώς αφού αναγνωρίζει σε ποιον παραδίδει την παραγγελία, δυσκολεύεται να πιστέψει πως ο γνωστός σεφ παραγγέλνει από έξω.
Ενώ μοιράστηκε πως σπίτι του δεν μαγειρεύει, «Τρώω πολύ γιατί πρέπει να δοκιμάζω όλα τα φαγητά που ετοιμάζω, αλλά έχω σταματήσει τους υδατάνθρακες. Δεν μαγειρεύω σπίτι μου. Παραγγέλνω φαγητό απ΄ έξω συχνά και ο ντελιβεράς με κοιτάει περίεργα».
Σχετικά με την εστίαση και τον κορονοϊό
«Ολη η χρονιά είναι για πέταμα. Σε δυο χρόνια θα σταματήσουμε να μιλάμε για τον ιο. Η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι υπάρχει πανδημία ήταν όταν έκανα για πρώτη φορά τεστ covid. Το πρώτο μέλημα μας ήταν οι εργαζόμενοί μας. Προσπαθήσαμε με όσα ξέραμε αλλά κι από τα ΜΜΕ να πληροφορηθούμε τί έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Σκεφτόμασταν τα παιδιά στα εστιατόρια επειδή έρχονταν σε επαφή με περισσότερο κόσμο από οποιονδήποτε άλλον.
Φοβόντουσαν μην κολλήσουν ο ένας τον άλλον κι εγώ φοβόμουν μην μπούνε άλλοι και τους κολλήσουν. Έπιασα κάθε μαγαζί ξεχωριστά κι είπα μέσα από την καρδιά μου στα παιδιά τι πρέπει να προσέξουν π.χ. να φροντίζουν τα τραπέζια περισσότερο για αυτούς. Προσπαθούσαμε να κρατήσουμε όλα τα μέτρα αλλά δυσκολευτήκαμε γιατί θέλαμε να είμαστε τυπικοί και δεν ήμασταν κι αστυνομικοί για να βρισκόμαστε πίσω από κάθε άτομο και να του λέμε βάλε την μάσκα.
Σου έλεγαν άνοιξε, αλλά να είσαι κι ο σερίφης του μαγαζιού, που ουσιαστικά ήταν αδύνατον. Νιώθαμε ενοχικά μέχρι που μας έκλεισαν. Ίσως ανακουφιστήκαμε αρχικά, μέχρι που ήρθαν οι πρώτοι λογαριασμοί, όπου από ανακούφιση έγινε λίγο δυσφορία αλλά εντάξει είναι αναγκαίο κακό και πάνω από όλα η υγεία, πάνω από τις επιχειρήσεις.
Το πρόβλημα ήταν κυρίως με τους οικογενειάρχες που έπαιρναν ένα συγκεκριμένο μισθό και με το επίδομα υπήρχε πρόβλημα γιατί έπρεπε να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα. Ένας- δύο μήνες εντάξει αλλά μισός χρόνος και δίνοντας 500 ευρώ είναι δύσκολο. Αρκετοί εργαζόμενοι μου έχουν χτυπήσει την πόρτα για να ζητήσουν βοήθεια. Είναι λογικό».
Σχετικά με το Master Chef
«Είναι φανταστικό πως μπορεί να αλλάξει η ζωή σου. Όντως πολλές σκέψεις. Αν το βάλεις κάτω και πεις αν βγήκα κερδισμένος στην ζωή μου ή όχι από αυτό θα τρελαθείς γιατί δεν μπορείς να ξέρεις. Βραχυπρόθεσμα ήταν καλό ξεκίνημα αλλά πιο κάτω στην ζωή σου δεν ξέρεις τι θα γίνει…
Δεν μου το είχα να το κάνω γιατί γενικά ήμουν πολύ συνεσταλμένος και δεν ήμουν ο άνθρωπος που θα βγω σε μία κάμερα να μιλήσω, ή που θα δεχτεί να βγει πανελληνίως σε ένα κανάλι.
Το να πας σε ένα ριάλιτι θέλει κότσια, δεν είναι μια απλή δουλειά γιατί τα ποσοστά είναι εναντίον σου, όχι υπέρ σου για να βγεις κερδισμένος. Έχουμε δει ανθρώπους παγκοσμίως να καταστρέφονται από ριάλιτι, ή να απογειώνονται. Παίζεις σε μια ρώσικη ρουλέτα και λες είμαι έτοιμος να δω που θα κάτσει.
Εγώ ήμουν στην Αγγλία τότε κι ένας φίλος μου δήλωσε συμμετοχή. Δεν θα σου πω ότι θα είχα μία παρόμοια καριέρα, αλλά σίγουρα θα είχα καταφέρει μαγειρικά να πετύχω κάτι διαφορετικό.»