Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Να μειωθούν οι δόσεις από τράπεζες και διαχειριστές δανείων για δύο χρόνια

ΙΝΤΙΜΕ

Να μειωθούν οι δόσεις από τράπεζες και διαχειριστές δανείων για δύο χρόνια ζητάει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας. «Eίναι αδήριτη ανάγκη να στηριχθεί το σύνολο των δανειοληπτών» τονίζει σε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας και κάλεσε όλες τις τράπεζες και ιδιαίτερα τις εταιρείες διαχείρισης δανείων να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση. 

Αναλυτικά η δήλωσή του: 

«Το πακέτο προτάσεων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, για τα ενήμερα δάνεια ξεκίνησε να εφαρμόζεται ήδη.

Το πρόγραμμα μειωμένων καταβολών δόσεων για τους επόμενους 18 μήνες, που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Πειραιώς για τους ενήμερους δανειολήπτες της, που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, πρέπει να είναι μόνο η αρχή.

Όπως από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει το ΟΕΕ, είναι αδήριτη ανάγκη να στηριχθεί το σύνολο των δανειοληπτών: Τόσο όσοι θέλουν, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν, όσο και όσοι ήταν και εξακολουθούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες.

Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε όλες τις τράπεζες και ιδιαίτερα τις εταιρείες διαχείρισης δανείων να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

Στη μετά-Covid εποχή, τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πρέπει να δώσουν το "παρών", με τις δικές τους δυνάμεις και με ισχυρή παρουσία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι να μπορέσουν να επιβιώσουν από την τρέχουσα κρίση. Στην προσπάθειά τους αυτή, χρειάζονται τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη από το κράτος και τις τράπεζες».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3sFK3RZ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη