Το αρχείο του kaliterilamia.gr χρησιμοποιείται σε μελέτες στα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας


Η ιστοσελίδα kaliterilamia.gr λειτουργεί παράλληλα και ως μια ηλεκτρονική εφημερίδα ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Ο βασικός σκοπός της είναι η έρευνα, ο εντοπισμός, η συλλογή, η ταξινόμηση, η διάσωση, η μελέτη και η έκδοση αρχειακού υλικού που αφορά στην ιστορική και πολιτιστική εξέλιξη και ανάπτυξη της Λαμίας αλλά και γενικότερα της Φθιώτιδας.

Μέσα από την καταγραφή και την ανάδειξη αυτού του υλικού, στοχεύει να καταστήσει κοινωνούς όλους όσοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν, να μελετήσουν ή να αξιοποιήσουν αυτόν τον πολιτιστικό και ιστορικό θησαυρό.

Η kaliterilamia.gr επιχειρεί να διασώσει, να διατηρήσει, να μελετήσει και να καταγράψει όσα στοιχεία του παρελθόντος ακόμη αχνά διακρίνονται, πριν τα καταπιεί ο χρόνος και η λήθη.

Οι συλλογές της, καλύπτουν πολύπλευρα την ιστορική εξέλιξη και την πολιτιστική ανάπτυξη της Φθιώτιδας και ειδικότερα της Λαμίας, από τους αρχαίους χρόνους μέχρι τις μέρες μας.

Η σημαντικότητά της έγκειται στο γεγονός ότι ήδη κατέχει ιδιαίτερα πλούσιο αρχειακό υλικό που αφορά στην πολιτιστική και ιστορική πραγματικότητα της περιοχής, όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από διάφορες εκφάνσεις της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής πορείας του τόπου.

Την ουσιαστική προσφορά της ιστοσελίδας kaliterilamia.gr, από τα πρώτα της βήματα, εκτίμησαν οι περισσότεροι φορείς της περιοχής.

Η αξιοπιστία και η συνέπεια της επικροτούνται από διάφορους πνευματικούς φορείς και ιδρύματα, οι οποίοι συνεργάζονται μαζί της αξιοποιώντας το υλικό της, προκειμένου να εκδώσουν σχετικά βιβλία ή να συμπληρώσουν άλλες μελέτες τους.

Η kaliterilamia.gr αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς όλων εκείνων που ενδιαφέρονται για τα θέματα που πραγματεύεται και δηλώνει ότι θα σταθεί συμπαραστάτης και αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που σχετίζεται με αυτά.

-----------------------------------------------

Το ηλεκτρονικό αρχείο του kaliterilamia.gr χρησιμοποιήθηκε σε μελέτες από μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας

Ενδεικτικά:

1) ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Μελέτη: Φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας

2) ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Μελέτη: Αντιμετώπιση και διαχείριση συμβάντος μετά από μια εκτεταμένη φυσική καταστροφή σε ορεινούς οικισμούς

3) ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ

Μελέτη: Γεωμορφολογική μελέτη του συμπλέγματος δελταϊκών ριπιδίων των ποταμών Πλατανιά, Λιαπάτορα και Ποταμιά

4) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


5) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Μελέτη: Αποκατάσταση του συγκροτήματος Εκκοκκιστηρίων Βάμβακος Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαμίας και επανάχρησή του ως πολυμορφικού πλέγματος πολιτιστικών και εμπορικών δραστηριοτήτων

6) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Μελέτη: Αστική ανάπλαση και βιώσιμη ανάπτυξη στρατιωτικών εκτάσεων: η περίπτωση του Στρατοπέδου Τσαλτάκη στη Λαμία

7) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ - ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Μελέτη: Οι πολιτιστικές διαδρομές ως φορέας ανάπτυξης και πολιτιστικής διαχείρισης. Οι προσπάθειες παρουσίασης της πολιτιστικής διαδρομής των Ιαματικών Πηγών στην Ελλάδα. Μελέτη περίπτωσης των Ιαματικών Λουτρών Καμένων Βούρλων στη Φθιώτιδα και του Bath στην Μεγάλη Βρετανία

8) ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΤΜΗΜΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Μελέτη: Ερμηνευτική και μεταφραστική προσέγγιση του έργου του Σιμόνε Πομάρντι “Viaggio nella Grecia fatto da Simone Pomardi negli anni 1804, 1805, e 1806” Τόμος ΙΙ – Κεφάλαια XΙΧ & ΧΧ

9) 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ - Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ - ΤΑΞΗ Β


Νεότερη Παλαιότερη