Ερντογάν: Απορρίψαμε ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους ενός δισ. ευρώ για το προσφυγικό

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στην Άγκυρα και έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου για το μεταναστευτικό.

Ο Ερντογάν είπε ότι απέρριψε ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τη φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία.

"Μιλάμε μαζί τους, μας λένε: 'Θα σας στείλουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ'. Ποιον προσπαθείτε να ξεγελάσετε; (...) Δεν θέλουμε πλέον αυτά τα χρήματα" δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

"Η Ευρώπη δεν κατανοεί την Τουρκία, που φιλοξενεί στα εδάφη της πάνω από τέσσερα εκατομμύριά πρόσφυγες και μετανάστες. Η ΕΕ δεν έχει εκπληρώσει πλήρως τις απαιτήσεις της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και οι προσδοκίες για την κατανομή των ευθυνών παρέμειναν αναπάντητες", σημείωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

"Περισσότεροι από 1,5 δισ. άνθρωποι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Ιντλίμπ και ήρθαν στα τουρκικά σύνορα".

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Anadolu

Πηγή ΦΩΤΟ: Anadolu



via Press24.gr https://ift.tt/2wox5zw
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη