Έβρος: Το πέρασμα των μεταναστών από τη γέφυρα στην Καβύλη

Έβρος: Το πέρασμα των μεταναστών από τη γέφυρα στην Καβύλη

«Τους βοηθούσαμε και προσπαθούσαμε πάντα να δείξουμε τον καλό μας εαυτό. Τους μεταχειριζόμαστε σαν ανθρώπους, όχι σαν ζώα», λέει κάτοικος στον Έβρο σε ρεπορτάζ του Euronews.

Ποταμός Έβρος: το φυσικό σύνορο Ελλάδας και Τουρκίας. Από εδώ και μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής πολλοί μετανάστες επιχειρούσαν να φτάσουν στην ελληνική ενδοχώρα.

Όπως μετέδωσε το Euronews, τα σημάδια από το πέρασμα των μεταναστών είναι ορατά κάτω από αυτήν την επαρχιακή γέφυρα: «Η γέφυρα στην Καβύλη του Έβρου λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Νέα Βύσσα, αποτελεί συγκεκριμένο σημείο όπου σταματούν πρόσφυγες που έχουν περάσει από το ποτάμι προκειμένου να αλλάξουν τα βρεγμένα τους ρούχα και τα τρύπια παπούτσια τους. Κατόπιν συνεχίζουν την πορεία τους προς τις μεγάλες πόλεις», όπως μετέδωσε από τον Έβρο ο απεσταλμένος του Euronews.

«Βλέπουμε λίγους να περνάνε οι οποίοι πάνε Βουλγαρία και μετά τους ξαναστέλνουν εδώ και πάλι. Εμείς είμαστε κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία. Τους βοηθούσαμε και προσπαθούσαμε πάντα να δείξουμε τον καλό μας εαυτό. Τους μεταχειριζόμαστε σαν ανθρώπους, όχι σαν ζώα», λέει κάτοικος από τα Δίκαια.

«Όλοι μας όταν είμαστε στο καφενείο λέμε ότι θα πάρουμε τις καραμπίνες και θα πάμε κάτω. Στην περίπτωση που βγουν εδώ μετανάστες, υπάρχει στρατός κι αστυνομία, αλλά αν έρθουν 1.000 άτομα μαζί τι θα κάνει ο στρατός;», αναφέρει ένας άλλος, κάτοικος από το Σουφλί.

Με τα σύνορα κλειστά σύνορα, οι μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στο εσωτερικό της Ελλάδας από αυτά τα δύσβατα μονοπάτια.

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Νέα επεισόδια και δακρυγόνα στα σύνορα



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2VR8SfY
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη