Τσαβούσογλου: Οι S-400 είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία - Θα απαντήσουμε αν επιβληθούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ

Η Άγκυρα δεν θα αλλάξει πορεία στην αγορά των S-400 από τη Ρωσία, καθώς αυτά τα αμυντικά συστήματα είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του τουρκικού εναέριου χώρου, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

"Όποιες κι αν είναι οι επιπτώσεις η Τουρκία δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία πολλών εκατομμυρίων που υπέγραψε με τη Ρωσία" τόνισε σε ένα συνέδριο στη Ντόχα του Κατάρ.

"Οι κυρώσεις και η απειλητική γλώσσα δεν δουλεύει ποτέ. Αν επιβληθούν κυρώσεις, η Τουρκία θα απαντήσει ανάλογα" υπογράμμισε για τις ΗΠΑ στο Doha Forum.

Στο ίδιο συνέδριο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χαλουσί Ακάρ, είπε ότι η Άγκυρα προσπάθησε να αγοράσει ανάλογα συστήματα σαν τους S-400 από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Από την άλλη, όπως ανέφερε, η Ρωσία ανταποκρίθηκε στις τουρκικές απαιτήσεις.

Πηγή: RT



via Press24.gr https://ift.tt/2RWOPuC
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη