Μόσχα: Απαράδεκτη η αμερικανική πίεση στην Τουρκία για τους S-400

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε η Μόσχα την πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ στην Τουρκία για την αγορά των S-400, όπως ανέφερε κατά τη διάρκειας συνέντευξης Τύπου η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

Στη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε την Πέμπτη στη Μόσχα η Ζαχάροβα σημείωσε ότι η πίεση που ασκείται στην Τουρκία είναι εκτός ορίων στο σύστημα των διεθνών σχέσεων.

«Θεωρούμε ότι αυτή η ρητορική είναι απαράδεκτη, καθώς στην πραγματικότητα πρόκειται για πίεση», είπε η Ζαχάροβα.

«Υπάρχουν παραδείγματα παρόμοιων πιέσεων από την Ουάσινγκτον σε πολλά άλλα κράτη. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το θέμα της Τουρκίας και τους S-400 και ούτε μόνο με θέματα που σχετίζονται με τη Ρωσία. Τα τελευταία χρόνια η Ουάσινγκτον έχει χρησιμοποιήσει πολιτική κυρώσεων σε θέματα που είναι απαραίτητο να προωθήσει τα εθνικά της συμφέροντα».

via Press24.gr https://ift.tt/2YKmOYt

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη