Σκυλακάκης από τη Βουλή: «Προετοιμαστείτε, έρχεται νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ»

Photo: Eurokinissi

Την περαιτέρω μείωση των φόρων που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία και την επόμενη χρονιά μελετά η κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θόδωρος Σκυλακάκης.

Αφορμή έδωσε λεκτικό πινγκ –πόνγκ που είχε λίγο νωρίτερα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Θέλοντας να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση λειτουργεί υπέρ των λίγων και ισχυρών, προανήγγειλε ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα.

«Προετοιμαστείτε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ έχει βελτιωθεί κατά 110 εκατομμύρια ευρώ. Ο αρχικός στόχος για τους συνολικούς φόρους στην ακίνητη περιουσία ήταν 2,805 δις πριν την εξαγγελία για την μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ μετά μειώθηκε στα 2,799 δις ευρώ.

Οι δηλώσεις του αυτές δεν πτόησαν πάντως τον Αλέκο Φλαμπουράρη που αφού μίλησε για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2015, υποστήριξε ότι η Αριστερά πασχίζει καθημερινά για την προστασία των αδυνάτων και της μεσαίας τάξης.

Εξέφρασε δε τη θέση ότι οι συμπολίτες μας που δίνουν έξω μάχη για μια αξιοπρεπή ζωή κατανοούν τις επιπτώσεις από την διακυβέρνηση της ΝΔ.

Είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα εκτός μνημονίων ενώ αντίθετα η ΝΔ ανέστειλε τη μείωση των πλεονασμάτων που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε σχεδιάσει.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του αυτό αντιτείνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε θέσει ποτέ τη μείωση των πλεονασμάτων στην ΕΕ.

«Μόνοι σας το λέγατε. Μόνοι σας το ακούγατε. Ούτε εγγαστρίμυθοι να ήσασταν» είπε.​



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2YSz7C8
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη